Monday, October 3, 2016

Ilves on olnud Eestile väga vajalik president

Meediaärimees ja ajakirjanik Hans H. Luik ütles Toomas Hendrik Ilvese ametiaega meenutades, et Ilves on olnud Eestile väga vajalik president ja seda eriti viimaste aastate julgeolekuolukorda arvestades.

"Minu meelest viimase kahe aasta Toomas Hendrik Ilves on olnud Eestile väga vajalik. Ta on olnud Baltikumile vajalik. Ta on olnud meie hea kaitsepromootor. Meie president on välismaa suunas olnud ainuõige, ma ütleks, et isegi parim," ütles Luik saates "Hommik Anuga".

"Paremat presidenti peale Venemaa poolset räiget Ukraina suveräänsuse rikkumist kui Toomas Hendrik Ilves meil ei oleks saanud olla," lisas ta.

"Mees, kes toob meile siia Obama. Mees, kes esindab meid rahvusvahelistel julgeolekukonverentsidel fantastiliselt. /.../ Väljapoole on Toomas Hendrik kõige parem, mis Eesti vabariigiga võis juhtuda," leidis Luik.

Ilvese väga tugeva algatusena nimetas Luik ka koostöökogu loomist. "Ta lõi Eesti riigikogu kõrgema koja nimega koostöökogu, kus olid 65 erineva organisatsiooni esindajad. Arstide esindajad, Teaduste Akadeemia esindajad, haridustöötajad, üliõpilaskonna esindajad ja veel. Nad käisid koos ja selle tulemuseks olid väga põhjalikud inimarenguaruanded, mida esitleti riigikogus erakordselt tähtsa riikliku küsimusena ja ükski saadik ei julgenud eriti tulemata jätta. Ja seda tegi Toomas Hendrik Ilvese presidendi administratsiooni koosseisus olev koostöökogu. See oli suur asi. Sellest on praegu saanud rohkem selline riigireformi meeskond, mis on ka hea. Aga need inimarenguaruanded - see on presidendi kantselei initsiatiiv, see on väga tugev asi," lausus Luik.

Luige hinnangul peaks koostöökogu formaati hoidma ka järgmine president.

Ilves ei andnud riiki kodanikele tagasi

Luik meenutas, et Ilves andis aastal 2006 ametisse astudes kaks ütlust selle kohta, mis ta hakkab tegema. "Esimene oli, et teeme Eesti suuremaks. Ta on seda teinud. Eesti tänu Toomas Hendrikule on tuntud rahvusvaheliselt iseseisva ja arenenud küberriigina," rääkis Luik.

Teise lubadusena lubas Ilves, et ta annab riigi kodanikele tagasi. "Seda ta ei teinud. Kui Reformierakond käis Ilvese esimesena välja kandidaadina, siis ta kuidagi jäi selle Reformierakonna rüppe. Ja kui oli lähiajaloo suurim poliitiline kriis, ehk niinimetatud Silvergate, siis ta jäi ikkagi väga vaikseks," sõnas ta.

Luigel jagus Ilvesele veel kriitikat, nimelt ei pea ta presidendile eriti sobivaks Twitteri vahendusel arvamuse avaldamist.

"Selle asemel, et kirjutada loogiliselt üles ehitatud arvamuslugu ajalehes ja arvata, et arvamuse avaldamisega on kiire ja seda võib teha ka öösel nagu ta Paul Krugmanile põrutas nii, et vähe ei olnud... Ja teiseks, et meie president peab arvamust avaldama justnimelt 140 tähemärgiga... Minu meelest on see haukumise formaat. See ei ole presidendile väga sobiv," märkis Luik.

Me ei aima veel Kaljulaidi mõistuse kapasiteeti

Kersti Kaljulaidist rääkides ütles Luik, et tegu on väga targa inimesega ja Eesti jaoks hea presidendikandidaadiga.

"Me veel ei tea kaugeltki seda kui tark ta on. Bioloogiat õppinuna, olles Regio firma nõukogu liige pikka aega. Ma olen kuulnud tema jutte Iru elektrijaamast. Ta on väga suur spetsialist. Hansapanga endine töötaja. Me ei aima veel selle naise mõistuse kapasiteeti," kommenteeris Luik.

5 comments:

  1. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  2. Tervitused kõigile ja tervitame Avants Loan INC-i. Oleme finantstoe meeskond, kes tegeleb rahvusvaheliste rahandustega mis tahes pangandustööriistade jaoks. Meie teenused on kiired ja usaldusväärsed. laenud võetakse vastu 24–48 tunni jooksul pärast edukat rakendamist. Laenu tagasimaksmiseks pakume laene vahemikus 2000 kuni 50 miljonit dollarit ja taskukohase intressimääraga 3% laenu kestusega 1 kuni 30 aastat. Avant Groupi eesmärk on pakkuda teile suurepäraseid professionaalseid finantsteenuseid. Laenu taotlemine on stressivaba ja meie jaoks on lisateavet meie laenuprotsessi kohta {avants.loan@gmail.com} {av_ant@outlook.com}

    Avansi isikliku ja ärilaenu abil saate arvestada teenuse ja usaldusväärsuse pärandiga, aidates teil unistused reaalsuseks muuta. Kandideerige ja saate otsuse kiiresti, ilma et peaksite muretsema oma krediidiskoori või finantskriisi pärast, kus olete sattunud. Laenu saamiseks võtke meiega ühendust juba täna. Aitäh
    Saatke meile e-kiri aadressil av_ant@outlook.com
    Kirjuta meile e-posti aadressil avants.loan@gmail.com
    Helista / Whatsapp +1 (409) 2062954
    Aitame teid hea meelega

    ReplyDelete
  3. TERE; Kas vajate laenu?
    Pakume igat tüüpi laenuteenuseid: isiklik laen, ärilaen, hüpoteeklaen, autolaen, võlgade konsolideerimise laen, laen arvete tasumiseks ja palju muud.

    Kas vajate projekti finantseerimiseks laenu?
    Saame teid toetada laenuga, et viia ellu selliseid projekte nagu: teie majade, kontorite, talude ehitamine ja ka teie reisiprojektide, teie ettevõtte või projekti, mille jaoks vajate välist finantseerimist, finantseerimine.

    Kas vajate investeerimisfondi?
    Saame investeerida teie suurtesse projektidesse. See on ette nähtud ettevõtetele, kes soovivad investeerida oma uurimisprojektide, kinnisvaraprojektide, ülevõtmiste ja muude ärivajaduste rahastamiseks.

    VALI PARIMAD LAENU VÕIMALUSED KOHE !!!
    Meie teenuste kohta lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust selle e-posti aadressi kaudu: novaglobalfinances@gmail.com

    Mida me pakume;
    Pakume igasuguseid laenuteenuseid. Pakume nii tagatud kui ka tagatiseta laene ning lisaks saate taotleda nii pika- kui ka lühiajalisi laene väga mõistliku intressimääraga. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me saame aidata!
    NOVA GLOBAL FINANTSTEENUSED on suure kapitaliga Euroopa ja kogu maailma tugevaima finantskontserni tütarettevõte. Me rakendame strateegiat kohalolu leidmiseks seal, kus leitakse majanduskasvu, ühendades kliendid selle tekitatavate võimalustega, aidates ettevõtetel kasvada, majandusel õitsele jõuda ja üksikisikutel oma eesmärke realiseerida. Oleme aastaid kaubelnud ja andnud omal ajal välja lugematuid laene. .

    Saada laenutaotlus kohe !!!
    Nimi: Camilla Karlsen (laenukeskuse ametnik)
    Kontaktpost: novaglobalfinances@gmail.com

    ReplyDelete
  4. Tere, minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka finantsnõustaja.

    Kas teil on vaja rahalist tugevdamist? Kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotlightglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalist laenu ning saate ka laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha oma tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringud / küsimused? - Saada e-kiri aadressile | spotlightglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  5. Tere, daamid ja härrad, kas vajate rahalist abi? Olen Susan Benson. Olen laenuandja ja ka finantskonsultant.

    Kas vajate projekti lõpuleviimiseks ärilaenu, eralaenu, hüpoteeklaenu või laenu? kui teie vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole. Pakume igasuguseid laenuteenuseid, sealhulgas pikaajalisi ja lühiajalisi laene. Lisateabe saamiseks kirjutage meile e-posti teel: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) või saatke meile otse WhatsAppis: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Oleme terviklik finantsteenuseid pakkuv ettevõte ja oleme pühendunud aitama teil oma pikaajalisi ja lühiajalisi finantseesmärke parandada. Oleme spetsialiseerunud struktureeritud finantslahenduste pakkumisele üksikisikutele ja ettevõtetele kõige tõhusamal ja kiiremal viisil.

    Siin on mõned põhjused, miks peaksite laenu saamiseks meiega ühendust võtma;
    * Mugavus - laenu saate taotleda igal ajal ja igal pool.
    * Paindlik summa - otsustate, kui palju soovite laenata.
    * Kiire otserahastus - saate oma laenu 24 tunni jooksul pärast kinnitamist.
    * Paindlik intressimäär 3%.
    * Kõrge heakskiitmise määr
    * Paindlik tagasimakse - saate võimaluse valida tagasimaksekuupäev kas iganädalase, kuu- või aastase kestusega 1–30 aastat.
    * Lihtne veebirakendus.
    * Isikupärane juhendamine ja asjatundlikkus.
    * Varjatud tasud puuduvad

    Ärge kaotage võimalust rahaliste vahendite puudumise tõttu. Võtke kohe ühendust minu kaaslasega, me saame teid laenuga aidata.

    Meie laenupakkumise kohta lisateabe saamiseks saatke meile oma laenutaotlus aadressil:
    E-post: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Vahendajad / konsultandid / maaklerid on teretulnud oma kliente tooma ja on 100% kaitstud. Täielikus usalduses teeme koostööd kõigi osapoolte huvides.

    ReplyDelete